CEVA Logistics | Thomas.co

CEVA Logistics

Case study

Hoe CEVA Logistics, voorheen Ingram Micro CLS, Thomas assessments inzet om het sollicitatieproces te verbeteren en te versnellen

Ingram Micro - Hero

CEVA Logistics

Werknemers
1001+
Bedrijfstak
eCommerce Fulfilment & Warehousing
Land
Netherlands
Oplossing
Gedrag (PPA)
Leervermogen (GIA)
Image

De uitdaging

Steeds meer e-commerce partijen weten de weg naar CEVA Logistics, voorheen Ingram Micro CLS, te vinden. Het bedrijf is in Nederland de afgelopen jaren dan ook snel gegroeid. Dit betekende een flinke druk op het team van Riny, omdat de behoefte aan meer talent toenam. “Niet alleen zijn we permanent op zoek naar logistieke medewerkers die aan de slag kunnen in onze warehouses, maar ook hebben we behoefte aan team leads, operations managers en stafmedewerkers. We zetten verschillende (online) communicatietools in om de door ons gewenste doelgroep te bereiken.” Door middel van de inzet van onder andere online targeting en actieve benadering door recruiters, worden kandidaten bij CEVA Logistics, voorheen Ingram Micro CLS, geïntroduceerd, waarna de selectieprocedure van start gaat.

Ingram - Challenge

De oplossing

“We vinden het belangrijk dat de procedure voor het vinden van de juiste kandidaat zo soepel en vlot mogelijk verloopt. Het liefst geven we een kandidaat in de sollicitatieprocedure zo snel mogelijk uitsluitsel, zodat er voor beide partijen duidelijkheid is.” CEVA Logistics, voorheen Ingram Micro CLS, was daarom op zoek naar een oplossing die snel kan worden ingezet en de organisatie voorziet van betrouwbare data over een kandidaat. “Een sollicitatiegesprek of een cv geeft een bepaald beeld van een kandidaat. Wij waren echter op zoek naar een instrument waarmee we de kandidaat kunnen doorgronden en waarmee we kunnen toetsen of de persoon die we voor ons zien inderdaad de kandidaat is waar we naar op zoek zijn.

Daarom maken we gebruik van de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) van Thomas International. Dit assessment meet de gedragsstijl van personen. Op basis hiervan kunnen we bepalen of de functie past bij de persoon en wat de communicatievoorkeuren van diegene zijn.” Het team van Riny gebruikt het PPA assessment voor alle nieuwe collega’s die op kantoor komen te werken. Daarnaast krijgt iedereen voor wie de functie bij Ingram Micro de eerste baan is ook het verzoek om een PPA in te vullen en wordt hiermee gewerkt in ontwikkelgesprekken. Zo gebruikt CEVA Logistics, voorheen Ingram Micro CLS, de PPA niet alleen bij binnenkomst als selectietool, maar trekken ze dit door naar de continue ontwikkeling van de medewerker.  Alle mensen die in het HR-team werken zijn getraind om de PPA af te nemen en te interpreteren.

Voor de hogere managementposities zet CEVA Logistics, voorheen Ingram Micro CLS, ook het GIA assessment in, dat wordt gebruikt om inzicht te krijgen in het leervermogen van een kandidaat. Riny: “De markt is constant in beweging en onze klanten vragen om innovatie en verbeteringen. Voor bepaalde functies is het daarom voor ons van belang om te weten hoe snel iemand nieuwe informatie opneemt en eigen maakt.” Het invullen van dit assessment kost ongeveer 35 minuten en geeft veel inzicht in het leervermogen, in hoe iemand zich door middel van training kan ontwikkelen en hoe potentiële leiders kunnen worden geïdentificeerd.

“Om hier verder mee te gaan, willen we het GIA assessment ook gaan inzetten bij young potentials om te achterhalen wat hun ontwikkelpotentieel is.”

Ingram - Results

Het resultaat

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het voor CEVA Logistics, voorheen Ingram Micro CLS, belangrijk om snel te kunnen schakelen tijdens de selectieprocedure. Riny: “Veel van de kandidaten die we spreken hebben meerdere sollicitaties tegelijk lopen. Er is ons dan ook veel aan gelegen om de selectieprocedure zo kort mogelijk te houden, omdat we weten dat kandidaten verder zoeken als het te lang duurt voordat ze duidelijkheid krijgen over hun mogelijke aanstelling bij ons. Het invullen van een PPA kost weinig tijd voor de kandidaat en geeft ons een schat aan interessante data.”Daarnaast vindt CEVA Logistics, voorheen Ingram Micro CLS, het belangrijk om alle kandidaten – of ze nu worden aangenomen of niet – ontwikkelpunten mee te geven, waarmee ze verder kunnen in hun carrière. De resultaten worden teruggekoppeld door gecertificeerde HR-collega’s. Zij zorgen ervoor dat iedere kandidaat met meer inzicht vertrekt dan dat hij binnenkwam. 

Om de kwaliteit van de wervingen zo hoog mogelijk te houden, is het voor Riny evident om gebruik te maken van assessments. Dit omdat een dergelijke test als geen ander een objectief beeld geeft van de sterke punten, het potentieel en de voorkeuren van een kandidaat. “De combinatie van gesprekken, onderbuikgevoel en assessments geven een totaalbeeld van de kandidaat op basis waarvan we onze wervingsbeslissingen nemen.”

Een ander belangrijk voordeel van het werken met het assessment platform van Thomas International is dat CEVA Logistics, voorheen Ingram Micro CLS, een duidelijk beeld heeft van de kosten die het werven met zich meebrengt. CEVA Logistics, voorheen Ingram Micro CLS, is recentelijk overgegaan van een model op basis van de aanschaf van losse eenhedenbundels naar een abonnementsmodel, waarbij het overeengekomen volume wordt afgestemd op het verwachte verbruik. 

“We maken ieder jaar een prognose van het aantal nieuwe medewerkers dat we zullen aanstellen. Deze prognose gebruiken we om een inschatting te maken van het aantal assessments dat we nodig hebben. Het vaste bedrag per maand geeft ons de vrijheid om het aantal assessments te gebruiken dat we op dat moment nodig hebben.”


Ontketen de kracht van je mensen met Thomas