Predictive Hiring | Thomas.co

Wellicht heb je wel eens gehoord van predictive hiring maar je weet niet precies wat het is. Of je wil meer informatie over deze data-gestuurde methode van werven. Dan ben je hier op de goede plek. Lees in dit artikel hoe je bedrijf kan profiteren van deze wervingsmethode.  

We bespreken de volgende thema’s: wat is predictive hiring, kan je toekomstige prestaties echt voorspellen, hoe jouw bedrijf predictive hiring tools kan gebruiken, historische rekruteringsgegevens, psychometrisch testen en de predictive hiring oplossingen van Thomas.  

Wat is predictive hiring?  

Predictive hiring is niet, zoals sommige mensen misschien denken, een manier om te voorspellen of je iemand zult aannemen. Predictive hiring staat beter bekend als ‘predictive analytics’. Het is één van de voordelen van het inzetten van assessment tools om jou te helpen bij je wervingsactiviteiten.  

Door te begrijpen wie zal passen bij de bedrijfscultuur, de rol en vaardigheden die potentiële leiderschapsvoordelen kunnen opleveren, gaat predictive hiring over het gebruik van een data-gestuurde aanpak voor een optimale recruitment.  

Predictive hiring maakt gebruik van verschillende databronnen om HR-managers te helpen om de beste wervingsbeslissingen te nemen. We lezen in dit artikel welke voordelen het gebruik van data-gestuurde oplossingen biedt aan werkgevers.  

Het is belangrijk om te begrijpen dat data uit meerdere bronnen afkomstig kan zijn. En hoe slimmer de data zijn die je verzamelt, hoe beter de voorspellende waarde zal zijn. Van vaardigheden tot cognitief redenen en van leiderschapskwaliteiten tot risicobeoordelingen; je krijgt een beter inzicht in je potentiële nieuwe aanwinst voordat hij of zij aan de functie begint.  

Kan je toekomstige werkprestaties echt voorspellen? 

De grote vraag rond predictive hiring blijft, kan je werkprestaties echt voorspellen? Het antwoord is: ja. Predictive hiring is met name ontwikkeld om bedrijven te helpen begrijpen hoe een kandidaat onder bepaalde omstandigheden en in een bepaalde functie zou presteren. Op cultureel en cognitief vlak, en als je de juiste data verzamelt rondom leervermogen, hebben bedrijven meer kans om het juiste talent te werven.  

Beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen op basis van kwalitatieve en kwantitatieve data is een goede zaak. Het helpt vooroordelen tijdens het recruitmentproces weg te nemen, versnelt het recruitmentproces en, nog belangrijker, helpt de kwaliteit van de werving te verbeteren. Naast vele andere voordelen helpen deze punten niet alleen bij het selecteren van de juiste kandidaat, maar ook bij het beter voorspellen van werkprestaties.  

Predictive hiring is echter maar zo effectief als de methoden die worden gebruikt om werknemers regelmatig te monitoren. Door deze methode zijn bedrijven hun recruitment strategieën meer gaan zien als een langetermijnstrategie, om ook hun beste werknemers te behouden en ervoor te zorgen dat zij toegerust zijn om het werk te doen. Door betere feedbackmechanismen beschikbaar te maken voor het geval er in de loop van de tijd iets verandert, kan je ervoor zorgen dat je werft volgens de regels van predicitive hiring, met oog voor toekomstige veranderingen in de functie.  

Hoe kunnen bedrijven tools voor predictive hiring gebruiken? 

Als je weet hoe je voorspellende wervingsmethoden kunt optimaliseren, helpt dat je bij je toekomstige wervingsbehoeften en kan je nagaan waar je in het verleden misschien moeite mee had. Inzicht in de verschillende tools en wat kan worden geïmplementeerd, zal je helpen om betere wervingsbeslissingen te maken in de toekomst.  

Historische wervingsgegevens 

Inzicht in wat er in het verleden is gebruikt zal helpen begrijpen hoe predictive hiring in de toekomst zal helpen. Denk na over je huidige wervingsproces en welke gegevens worden gebruikt om de effectiviteit te analyseren. Kijk bijvoorbeeld naar de volgende vragen om een beeld te krijgen van je recruitment strategie: hoeveel werknemers hebben een proeftijd doorlopen? Wat is de gemiddelde duur van het dienstverband bij het bedrijf? Hoeveel geld wordt er uitgegeven aan werving? Hoe vaak heb je iemand voor dezelfde functie geworven?  

Psychometrische testen 

Als je weet hoe je de beste kandidaat selecteert op basis van historische gegevens, kan je de instrumenten identificeren die je nodig hebt om psychometrische testen in te zetten voor het vinden van kandidaten die goed passen bij de functie en het bedrijf.  

Psychometrische assessments meten het vermogen van een kandidaat om een functie uit te voeren. Deze assessments meten mentale of psychologische aspecten om iemands capaciteiten (wat kan iemand) of kenmerken (wat motiveert iemand of wat is iemands voorkeursstijl) voor een functie te beoordelen. Het is een goede manier om vaardigheden te identificeren die belangrijk zijn voor de functie, zowel qua prestaties als qua leervermogen.  

Psychometrische assessments kijken naar zaken als gedrag, persoonlijkheidstypes op de werkplek en zelfs naar de meer softe vaardigheden als emotionele intelligentie.  

Door de juiste assessmentinstrumenten te kiezen, krijg je een betere inzicht in je kandidaten. Waarin zullen ze slagen en wat hebben ze nodig om nog beter te worden in hun functie.  

De predictive hiring oplossingen van Thomas  

Bij Thomas hebben we 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van het soort tools dat nodig is om te helpen de juiste kandidaat te selecteren en aan te nemen. Met een volledige suite van oplossingen en inzicht in de data-gestuurde en psychologische benadering van het ontdekken en ontwikkelen van talent, zal je bedrijf profiteren van predictive hiring.  

Wil je de volgende stap zetten in predictive hiring, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.