Talent Culture Curve | Thomas.co

Talent Culture Curve

Thomas components

Tik tak

tik tak

De klok tikt voor HR- en recruitmentprofessionals

PieChart_NL

In een krappe arbeidsmarkt is er druk van alle kanten. Het wervingsproces moet snel verlopen en nieuwe medewerkers moeten in een recordtijd productief zijn. Maar uit ons onderzoek blijkt dat 76% van de respondenten vindt dat een te snelle aanwerving leidt tot een slechte match.

Omdat er veel vraag is naar cruciale soft skills, en er maar weinig aanbod is, is de kans klein dat je na een paar haastige sollicitatiegesprekken goede kandidaten aanneemt en ze snel op volle kracht draaien. Maar dat onheilspellende getik komt niet alleen door de druk om snel te handelen. Organisaties realiseren zich nu dat ze hun werving anders moeten aanpakken.

Speech Bubbles

WE HEBBEN MET MEER DAN 900 HR- EN TALENTPROFESSIONALS GESPROKEN VAN DIVERSE ORGANISATIEGROOTTES IN VERSCHILLENDE SECTOREN EN DIT IS WAT JIJ MOET WETEN....

People

SNELLE MATCH, SLECHTE MATCH

Bedrijven hebben te maken met een meervoudige druk op werving, met name de wens vanuit de organisatie om het wervingsproces sneller te laten verlopen, maar dat heeft ernstige gevolgen. 3 op de 10 nieuwe kandidaten presteren ondermaats en 76% gelooft dat een snelle werving de kans op een slechte match vergroot.

Soft Skills

HET SLAGVELD DAT ‘SOFT SKILLS’ HEET

Hoewel hard en soft skills hetzelfde worden gewaardeerd door de respondenten, is er een aanzienlijk tekort aan soft skills op de arbeidsmarkt. Organisaties die waarde hechten aan soft skills hebben een kortere doorlooptijd en een wendbaarder personeelsbestand.

Building Curve

VERANDERING VAN TALENTCULTUUR

66% VAN ONDERNEMINGEN WIL DE MANIER VAN WERVEN VERANDEREN

De tijd dringt voor bedrijven die op een progressieve manier willen werven

Calendar

HET AFTELLEN IS BEGONNEN

75% van organisaties realiseert zich dat ze binnen twee jaar hun wervingsaanpak moeten veranderen, voordat ze worden ingehaald door de concurrentie of financiële gevolgen gaan merken.

DOWNLOAD HET ONDERZOEK
OM HET HELE RAPPORT
TE LEZEN

tcc-report-cover-nl