Test je gedrag | Thomas.co

Test je gedrag

Thomas components
Behaviour PPA icon - white

Test je gedrag

Krijg in slechts 8 minuten inzicht in iemands werkgedrag

  • Opstellen van een gedragsprofiel en 'fit'-indicatie
  • Verbeteren van de communicatie
  • Herkennen van aandachtspunten voor ontwikkeling
  • Prestatiemanagement
  • Stimuleren van de motivatie en betrokkenheid
  • Werving van de juiste persoon
Vraag een demo aan
g2-leader-winter-23-badge
Users Love Us badge G2

Bekijk de recente beoordelingen van onze meest tevreden klanten

Vraag een demo aan

Persoonlijke profielanalyse (PPA) van Thomas

Krijg een nauwkeurig inzicht in de manier waarop je mensen zich op het werk gedragen met het gedragsassessment (PPA) van Thomas.


Persoonlijke profiel analyse, hoe werkt het?

 

In slechts 8 minuten geeft de PPA test van Thomas een nauwkeurig inzicht in het werkgedrag van mensen.

8 minute assessment icon

Assessment van 8 minuten

In slechts 8 minuten geeft het gedragsassessment PPA van Thomas een nauwkeurig inzicht in het werkgedrag van mensen. Zo kun je je opleidings- en ontwikkelingsbudget optimaal besteden, meer zekerheid krijgen bij het werven van nieuw personeel en personeelsverloop voorkomen.

detailed understanding icon

Gedetailleerd profiel

Je ontvangt een gedetailleerd profiel van de sterke punten en de aandachtspunten van mensen, hun communicatiestijl, hun waarde voor de organisatie, motivatoren, grootste angsten en hoe ze zich opstellen onder druk.

detailed insight icon

Diverse rapporten

Zodra de PPA test is ingevuld heb je direct toegang tot 18 extra rapporten waarmee je personen kunt koppelen aan functies, cv’s kunt doorzoeken en medewerkers kunt coachen, ontwikkelen en trainen.

Behaviour_ Assessment info

Assessment informatie

  • Assessmenttype: Gedragsprofiel
  • Vorm: 24 vragen
  • Tijd om te voltooien: 8 minuten
  • Vereiste training: PPA internationale certificatie

Validatie: Geregistreerd bij de British Psychological Society en gecontroleerd op technische criteria die vastgesteld zijn door de Europese Federatie van de Psychologists' Associations

PPA heeft ons rekruteringsproces kwalitatief verrijkt en wordt in de hele organisatie aanvaard als waardevolle tool voor de screening van kandidaten. Het is verbazingwekkend hoeveel relevante informatie u uit zo'n korte test haalt.

Wouter Van Os
HR Manager
Behaviour_ Background & theory nl

Achtergrond en theorie

Eind jaren vijftig en begin jaren zestig ontwikkelde Dr. Thomas Hendrickson vanuit de DISC-theorie van William Moulton Marston de Thomas Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) voor de werkvloer.

De originele theorie van Marston houdt in dat emotionele acties biosociale reacties zijn van een persoon op een vriendelijke of juist vijandige sociale omgeving. Deze acties bepalen hoe het individu reageert op externe prikkels.

Volgens de theorie is de reactie van een individu op externe prikkels gebaseerd op vier uitgangspunten: neiging tot domineren, beïnvloeden, ondergaan en zich schikken. In 1928 publiceerde Marston zijn boek 'Emotions of Normal People', waarin hij zijn theorie over het menselijk bewustzijn in detail beschrijft.

De PPA laat zien hoe mensen zichzelf zien in gunstige of moeilijke werkomstandigheden en of hun reactiepatronen actief of passief zijn. Gedragsvoorkeuren zijn vervolgens in vier domeinen te verdelen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit.

Behaviour_ Format

Persoonlijke profiel analyse vorm

De PPA test is een gedwongen woordkeuze-instrument en gaat uit van zelfbeschrijving. Individuele reactiepatronen worden vergeleken met de persoon zelf in plaats van met de scores van een normgroep. De persoon wordt gevraagd een bijvoeglijk naamwoord te kiezen dat het beste of het minst goed bij hem of haar past.

Voor het voltooien van de PPA test kiest iemand twee kenmerkende bijvoeglijke naamwoorden uit een blok van vier: wat het minst en het meest op hen van toepassing is. Dit proces wordt 24 keer herhaald, zodat er uiteindelijk 48 keuzes worden gemaakt uit 96 woorden.

De PPA test is online en op papier beschikbaar. Thomas International heeft ook de PPA+ ontwikkeld, die geschikt is voor mensen met een leesniveau van 11 jaar en ouder en voor kandidaten die vloeiend Nederlands spreken, maar voor wie Nederlands niet de moedertaal is.

Behaviour Validity

Betrouwbaarheid en validiteit

De PPA test is uitvoerig wetenschappelijk getest om betrouwbaarheid en validiteit als psychologische test te bepalen. Na een audit op technische criteria door het European Standing Committee on Tests and Testing, onderdeel van de European Federation of Psychologists' Associations is PPA geregistreerd bij de British Psychological Society (BPS)

Thomas International verricht doorlopend psychometrisch onderzoek met de PPA. We hebben eerder samengewerkt met het Psychometrisch Centrum van de Universiteit van Cambridge www.psychometrics.cam.ac.uk. Neem contact op met [email protected] als je onze programma's voor doorlopende ontwikkeling wilt ondersteunen.

Ontketen de kracht van jouw mensen met Thomas